Иконен: Конференција у Финској прилика за српске компаније

БЕОГРАД: Као победник локалног "Slush такмичења", стартап компанија "Box System" добила је прилику да учествује на конференцији "Slush 2018" у Хелсинкију, а на пријему организованим тим поводом фински амбасадор у Београду Перти Иконен рекао је да је конференција права прилика за српске компаније да се умреже у глобалне ланце вредности.
Finski ambasador u Beogradu Perti Ikonen sa predstavnicima startap kompanije "Box System"  Foto: Tanjug
Фото: Фински амбасадор у Београду Перти Иконен са представницима стартап компаније "Box System" Фото: Танјуг

Иконен је на пријему, који су у његовој резиденцији у Београду организовали Амбасада Финске у Србији и Фонд за иновациону делатност Републике Србије, истакао да Финска много улаже у иновације. 

"Ми смо земља у Европској унији, која највише улаже у истраживање, развој и иновације. Зато смо желели да видимо да Србија развија нове идеје и стартап компаније", рекао је амбасадор.

Он је истакао да је "Slush 2018" конференција, која се у децембру одржава у Хелсинкију, "један од највећих догађаја у Европи у стартап и иновационој шеми" који ће, између осталог, окупити бизнисмене из Силиконске долине и Кине, као и многе велике инвеститоре. 

Амбасадору Финске је на пријему уручен и примерак производа "Woobox", захваљујући којем је стартап "Box system" победио на локалном Slush такмичењу. 

Реч је о производу који се користи за транспорт свежих намирница које захтевају одређене температурне услове, а Иван Ракоњац из Фонда за иновациону делатност, који је заједно са финском амбасадом организовао локално Слусх такмичење, истакао је да је "woobox" еколошки и иновативан производ. 

Суоснивач стартапа "Box System" Никица Маринковић рекао је да је та компанија почаствована што ће учествовати на такмичењу у Финској јер је реч о земљи иновација. 

"Покушаћемо да представимо Србију на најбољи могући начин у Финској и да будемо део екосистема иновација из целог света", рекао је Маринковић. 

Победом на локалном Слусх такмичењу, стартап "Box system" освојио је прилику да учествује у програму Хелсинки BootCamp и улазницу за Slush 2018. конференцију, који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести