Инвестиције НИС-а до 2025. године 2,2 милијарде долара

БЕОГРАД: Генерални директор Гаспромњефта Александар Ђуков каже да ће НИС до 2025. године имати 2,2 милијарде долара нових инвестиција, а да је кључни пројекат у овој и наредној години постројење за дубоку прераду у Рафинерији нафте у Панчеву.
nis zgrada
Фото: Dnevnik (arhiva)

"Компанија НИС се успешно развија. Финансијски показатељи су све бољи - профит и пореска издвајања, желимо да тако и наставимо. Наставићемо развој истраживања, производњу и прераду нафте и малопродајну мрежу", рекао је Ђуков за РТС.

Он је нагласио да је кључни пројекат у 2018/19 години постројење за дубоку прераду које се гради у Рафинерији нафте у Панчеву.
"То ће бити једно од најмодернијих постројења у читавом региону. У тај пројекат уложено је 300 милиона евра", нагласио је он.

Као друштвено одговорна команија, Гаспромњефт је финансирао израду мозаика на куполи у Храму Светог Саве на Врачару, а Ђуков каже да је то један од најзначајнијих православних храмова на свету и потврда пријатељства Русије и Србије.

"Гаспромњефту није важна само реализација бизнис опројеката већ и културно социјални пројекти у земљама где послује", појаснио је Ђуков.
Он је додао да обнављају и некропољ у Београду где су смештени посмртних остаци руских емиграмана и српских војника који су погинули у Првом светском рату, а да подржавају и младе музичаре кроз фестивал Баљшој.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести