Италија земља партнер Пољопривредног сајма 2019.

НОВИ САД: Новосадски сајам, од 11. до 17. маја, на 86. међународном пољопривредном сајму, окупиће све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду, у овом делу Европе, али и из 60 земаља, са свих континената.
poljoprivredni sajam
Фото: sajam.net

Земља партнер 86. међународног пољопривредног сајма је Италија. То је седми узастопни пут да се Италија представља колективном изложбом  на најзначајнијој пољопривредној манифестацији у региону, и чак друго у својству Земље партнера.

Марина Скоњамиљо, директор Италијанске агенције за спољну трговину у Београду каже да партнерство схватају веома озбиљно, напомињући да је основа сваког успешног партнерског односа квалитетна комуникација. Нагласак ће зато бити пре свега на успостављању контаката између италијанских и српских, али и привредника из целог региона. Као и претходних година, београдска канцеларија у координацији са канцеларијама Агенције из Будимпеште, Загреба, Љубљане, Сарајева, Подгорице, Скопја, Тиране, Софије и Букурешта организује долазак привредних делегација из 9 суседних земаља.

Очекује се долазак око 45 представника страних компанија који ће имати директне Б2Б сусрете са излагачима и упознати се са понудом на Новосадском сајму. У програму су и друге прилике за “нетњоркинг“, као и учешће заинтересованих италијанских фирми на пословним сусретима AgroB2@NSFair у организацији Европске предузетничке мреже (ЕЕН) уз подршку ПКС и Сајма у Новом Саду.

Успешност таквог приступа потврђује чињеница да су Италија и Србија већ годинама уназад осведочени партнери у економском и политичком погледу. Италија је већ дуже време прво извозно тржиште Србије и један од њених првих добављача, а ове године се обележава и 140 година од успостављања дипломатских односа и 10 година стратешког партнерства између две земље. Значајан број италијанских компанија враћа се на Новосадаски сајам са Агенцијом ICE, а из године у годину све је више компанија које учествују на сајму.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести