Јаке везе Војводине и Републике Српске

НОВИ САД: У Привредној комори Војводине одржана је онлајн  конференција „Потенцијали међурегионалне сарадње“, на којој су учествовали председници Привредних комора Војводине и Републике Српске са сарадницима.  
p
Фото: pkv.rs

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић истакао је да нас с комором Српске вежу не само привредне већ и пријатељске везе те смо у светлу пандемије и последица које је донела економијама у региону окренути, посебно сада, једни другима. Морамо да наставимо да радимо и помажемо нашим привредницима , поготово оним који извозе на друга тржишта. Не смемо дозволити да привреда стане ни у оваквим условима, истакао је Вучуревић и додао да су показатељи у АП Војводини у протеклих седам месеци добри, између осталог и због наше индустријске производње која је у односу на прошлу годину у плусу за 5, 2 %.

Како је додао, и други показатељи сврставају нашу регију међу оне које су добро поднеле штету изазвану Ковидом-19.

Наравно треба истаћи и мере Владе Републике Србије које су у више наврата и у разним сегментима помогле опоравку привреде, казао је.

Председник ПКВ позвао је колеге из Привредне коморе Републике Српске, као и тамошње привреднике да учествују у онлајн формату  на овогодишњем Регионалном пословном форуму који организујемо 10. новембра. 

Председник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић   истакао је да су у комори Српске интезивно током протеклих месеци радили на информисању привредника о могућим начинима пословања и протоку роба преко граница.

О конкретним пројектима на којима комора Републике Српске ради у овом теренутку говорила је Драгана Кокот, директор сектора за економско- правне односе.

Договорено је да се у наредном периоду посредством онлајн активности настави размена информација око конкретних заједничких пројеката, као и учешћа на онлајн сајмовима и конференцијама док се не створе бољи епидемиолошки услови.

О економским трендовима у Војводини, као и идејама за заједничку сарадњу с колегама из Српске говорио је секретар Удружења индустрије Зоран Трповски, а податке током пандемије из области услуга - највише о стању у туризму, пренео је секретар Удружења услуга Бранислав Мамић. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести