Јовановић: Мера успеха ДФЦ биће у новим радним местима

"Мислим да ће прва прилика бити да се придружимо пројектима који су већ у току. Одличан пример је аутопут Ниш-Приштина, да додамо нека наша средства и подршку", навео је директор ДФЦ-а, напомињући да постоји фонд за Србију и регион
dzon jovanovic
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

БЕОГРАД: Директор регионалне канцеларије америчке Развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београду Џон Јовановић очекује да ће му спрско порекло и искуство у пословању помоћи у реализацији пројекта ДФЦ у региону и додаје да су његове колеге одушељвљене потенцијалом региона и у економском и друштвеном смислу.

"Ја делим то мишљење. Изненадило ме је колико су људи спремни и колико су чекали повратак америчке привреде и долазак америчких инвеститција", рекао је Јовановић за РТС.

Каже да је Канцеларији најбитније да нађе прилику у прва три месеца и уради прва три пројекта.

"Мислим да ће прва прилика бити да се придружимо пројектима који су већ у току. Одличан пример је аутопут Ниш-Приштина, да додамо нека наша средства и подршку", навео је директор ДФЦ-а, напомињући да постоји фонд за Србију и регион.

Указао је да је ДФЦ сада фактички дупло већи него што је био на почетку рада, те да му је на располагању укупно 60 милијарди долара (за пројекте у целом свету).

Јовановић верује да ће бити великих улагања и верује да је ово почетак нове ере у односима САД и Србије, а мера успеха рада канцеларије ДФЦ-а мериће се отварањем нових радних места.

Подршка супруге и породице није изостала а, како је додао, мајка му је пресретна.

"Сви су ме подржали јер је ово изузетна прилика која се једном дешава у региону и свакако у мом животу", навео је Јовановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести