Калцедонија ће запослити 300 Кикинђана

У Кикинди је при крају изградња новог погона италијанске компаније „Калцедонија”, у којем ће производња почети почетком наредне године, одмах након божићних и новогодишњих празника.
sivaca masina, pixabay
Фото: pixabay.com

По најавама из компаније, када буде радио пуним капацитетом, погон ће запошљавати 300 Кикинђана.

Локална самоуправа у Кикинди понудила је услове који су били најповољнији на тржишту, тако да је италијански инвеститор донео одлуку да  фабрика буде изграђена на северу Баната.

„Калцедонија” је у Кикинди, да подсетимо, у Новој индустријској зони, за куповину 3,3 хектара грађевинског земљишта за градњу нове фабрике површине 4.500 квадратних метара издвојила 12 милиона динара.

Највише потребе фабрикаКалцедонијеу Кикинди има за упошљавањем шивача, магационера, механичара

Тренутно 40 запослених обавља обуку у суботичкој фабрици „Гордон”, која послује у оквиру „Калцедоније”, а најављено је да би до краја 2019. године фабрика у Кикинди требало да ради пуним капацитетом и упошљава око 300 радника.

По пословном плану, у погону „Калцедоније” у Кикинди производиће се лагана одећа као што су мајице, поткошуље, хеланке и слична гардероба.

Руководилац сектора за људске ресурсе суботичке фирме „Гордон” Сандра Пејић каже да ће садашњих 40 запослених на обуци бити до краја децембра, а да ће одмах после православног Божића, 8. јануара започети рад у кикиндском погону.

Она каже да ће се за потребе фабрике у Кикинди периодично запошљавати нови радници, а да они неће бити послати на обуку у Суботицу, већ ће се обучавати у кикиндској фабрици.


Посао преко НСЗ

Док се фабрика не заврши, све информације у вези са запошљавањем у фабрици „Калцедоније” заинтересовани могу добити у филијали Националне службе за запошљавање у Кикинди. У тој филијали се обавља и тестирање кандидата.


Највише потребе фабрика „Калцедоније” у Кикинди има за упошљавањем шивача, магационера, механичара, а постоји потреба и за пословима на паковању, пеглању и контроли, а ових дана ће се расписати конкурс за техничког секретара.

Италијанска компанија „Калцедонија” у Србији послује од 2008. године и има око 3.000 запослених. Фабрике има у Сомбору и Суботици, а упоредо се завршавају нови погони у Кикинди и Кули. 

„Калцедонија” је, иначе, светски гигант текстилне индустрије који запошљава око 35.000 радника.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести