Канадски Бомбардије отпушта 2 500 радника

ОНТАРИО: Канадска компанија Бомбардије, која је увела велике промене у свом ваздухопловном бизнису пре глобалне пандемије, сада се суочава са великим падом прихода, а принуђена је и да отпусти 2 500 радника због кризе условљене корона вирусом.
zastava kanade
Фото: Freeimages, ilustracija

Бомбардије ова отпуштања оправдава падом тражње за пословним авионима, јер је ваздухопловни сектор од марта готово мртав, сто је последица изазвана пандемијом.

„С очекиваним падом испорука пословних авиона у индустрији од око 30% током 12 месеци због пандемије, Бомбардије мора прилагодити своје активности и радну снагу компаније. Већина ових смањења утицаће на производне активности у Канади и постепено ће се спроводити током 2020. године", рецено је из компаније.

У изјави за Радио-Канаду компанија је данас саопштила да ће 1.500 радника бити отпуштено у Квебеку и 400 у Онтарију, а остатак отпуштања је планиран у међународним објектима компаније.

Бомбардије је у марту обуставио све операције у настојању да заштити запослене од ширења новог корона вируса.

Компанија је поступно наставила са радом прошлог месеца , али је већ у првом кварталу забележила губитак од 200 милиона америчких долара.

Бомбардије је био у проблемима много пре почетка пандемије. Према процени из септембра 2019. године, компанија је била суочена са скоро 10 милијарди америчких долара дуга.

Иначе, Бомбардије запошљава око 60.000 људи широм света.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести