Кнежевић, Чен: Све више компанија из Кине заинтересовано за Србију

БЕОГРАД: Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са новоименованом амбасадорком Кине у Београду Чен Бо, о политичким и економским односима две земље.
Knezevic i Cen/Ministarstvo ekonomije Srbije
Фото: Министарство економије Србије

Министар је рекао да очекује и да ће ускоро почети изградња фабрике гума компаније "Шандонг Линглонг" у Зрењанину.

„Ова инвестиција ће значајно допринети економском развоју, не само у Зрењанину, већ у целој Србији. Верујем да ће са компанијом "Шандонг Линглонг" доћи и велики број добављача", рекао је министар Кнежевић. 

Амбасадорка Чен је рекла да инвестиција у Зрењанину говори о томе да је све више приватних компанија из Кине заинтересовано за српско тржиште, наводи се у саопштењу Министарства..

„Уверена сам да ће још више кинеских компанија долазити да инвестирају у Србију. Посебно имајући у виду реформе и велики економски напредак у Србији, који је приметан у односу на моје раније боравке у дипломатској служби у вашој земљи", рекла је она.

Политички односи две земље су традиционално добри, истакао је миистар Кнежевић, додајући да су кроз заједничке пројекте последњих година, они резултирали и изузетном економском сарадњом. 

Кнежевић је захвалио амбасадорки на кинеским инвестицијама у Србији. 

Посебно је истакао значај улагања кинеских партнера у РТБ Бор и Железару Смедерево, а значајан је, како додаје, и пројекат изградње Кинеско-српског индустријског парка пријатељства у Смедереву.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести