Компанија Еколукс у Пожаревцу тражи 200 радника

ПОЖАРЕВАЦ: Кинеско-белгијска компанија "Еколукс", која се бави рециклажом пластике, пре око годину дана закупила је око 15.000 квадратних метара хале у некадашњој пожаревачкој "Шећерани", до сада је инвестирала око пет милиона евра у покретање производње и запослила око 100 радника, а има потребу да упосли још 200.
plastika, pixabay
Фото: pixabay.com

Како се наводи на сајту града Пожаревца, реч је о радницима без квалификација, који спадају у категорију тешко запошљивих, а таквих радника је, истичу, највише на листи Националне службе за запошљавање, око 35 одсто.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић очекује да ће, када "Еколукс" буде радио пуним капацитетом, број најтеже запошљивих радника у Пожаревцу значајно опасти.

Осим тога, додаје Спасовић, та компанија има потребе и за запошљавањем обучених радника техничке струке, пре свега машинских техничара.

Директор "Еколукса" Јулин Ванг позвао је све заинтересоване који желе да раде да се пријаве за посао и додао да је плата већа од минималне зараде, а ко пребаци норму биће додатно стимулисан.

Наводи да ће радници имати и плаћен превоз, а трећа смена је за 20 одсто више плаћена.

Компанија "Еколукс" послује по свим еколошким стандардима, по такозвној зеленој технологији, бави се рециклажом пластике, а на сајту града се наводи да ће њено пословање значајно унапреди рециклажу пластике и у Пожаревцу и у Србији, што ће утицати на смањење загађења животне средине.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести