Компанија „Хемофарм” обележила је 60 година постојања

У тој компанији наводе да су за шест деценија бележили константан раст, бројне пословне успехе и стално обарање сопствених рекорда. Од малог погона који је 1. јуна 1960.
Kompanija Hemofarm iz Vršca Foto: Hemofarm
Фото: Компанија Хемофарм из Вршца Фото: Хемофарм

настао у Вршцу, „Хемофарм” је данас лидер у региону и компанија која послује глобално, на три континента и у 36 земаља у свету, наводи се у саопштењу компаније.

На свом почетку, 1960. године „Хемофарм” је имао 30 радника, а данас запошљава око 3.500 људи. Данас је у портфолију те компаније око 400 производа у различитим формама и дозама.

Компанија је из године у годину унапређивала сопствено пословање, а прошлу 2019. завршила је с троструким рекордом – у обиму производње (5,7 милијарди таблета и других форми лекова које су настале у погонима „Хемофарма”), у величини производног портфолија и у продаји.

У овој јубиларној години, у „Хемофарму” очекују нови производни рекорд од око седам милијарди таблета, капсула и других форми, наводе из те компаније.

Генерални директор „Хемофарма” др Роналд Зелигер рекао је да је поносан на чињеницу да је „Хемофарм” стално напредовао, из године у годину био додатно бољи и да у пословној историји није било осцилација или падова, већ само нових рекорда.

– Наш успех настао је из споја домаће памети и најмодерније немачке технологије, што је резултирало лековима који су светског квалитета – казао је Зелингер. – Исти лек који пију Срби, пију и Немци и Руси.

Истакао је да су пацијенти и здравље грађана приоритет и да су из тог разлога развили најширу палету лекова на овим просторима, а превенцију болести ставили у фокус активности.

Додао је да се значај те компаније огледа у томе што доприноси бољем здрављу грађана, али и економском здрављу земље.

„Хемофарм” је не само лидер у Србији већ и у Босни и Херцеговини и Црној Гори. „Хемофарм Бањалука” и „Хемомонт” у Подгорици прошле године су остварили и највећу производњу од свог оснивања.

Од 2006. године „Хемофарм” је део „Штада групе”, једне од водећих фармацеутских компанија у Европи, која је од тада до данас у модернизацију погона, опрему и нова постројења инвестирала више од 300 милиона евра.

Компанија сваке године донира медицинску опрему и лекове болницама, док образовне, културне и друге организације помаже финансијски или кроз стручну подршку.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести