КОНФЕРЕНЦИЈА „МЛАДИ ПРЕДУЗЕТНИЦИ СРБИЈЕ“ Иванишевић указао на важност покретања сопственог бизниса

Конференција о предузетништву „Млади предузетници Србије“ отворена је данас у Привредној комори Војводине, у организацији Центра за међународну јавну политику и уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Основни циљ овог скупа јесте пружање знања, образовања и информација младима о предузетничким могућностима које постоје у Србији, развијању пословних вештина и разумевању пословног окружења.

 Конференцију је отворио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, који се обратио студентима и истакао колико је важно стећи неопходна знања, одважити се на покретање сопственог бизниса и привређивати у својој земљи.

 „Планирамо да издвојимо знатна средства за предузетништво при чему ће на сваком конкурсу предност имати млади привредници како би се одважили и кренули у предузетничке воде, знајући да институције стоје иза сваке добре идеје и иницијативе. Циљ нам је да млади путују по свету и стичу нова знања, али да живе и привређују у својој земљи“, рекао је Иванишевић и подсетио на то да је ресорни секретаријат прошлог месеца спровео и први конкурс намењен подршци стартап предузећима и младим предузетницима.

Фото: Покрајинска влада

 Присутнима се обратила и директорка Сектора за предузетништво Привредне коморе Србије Бранислава Симанић, која је истакла да ова институција снажно подржава предузетништво младих. Она је навела да је Сектор за предузетништво формирао и омладинску секцију која је намењена младим предузетницима, као и онима који би то тек требало да постану.

У име организатора, говорио је и члан Центра за међународну јавну политику Илија Диклић, који је рекао да је визија конференције да се креира окружење у којем је Србија домаћин талентованим појединцима и центар иновација, предузетништва и просперитета.

 Покрајински секретар Иванишевић учествовао је и на првом панелу „Успешне жене предузетнице“, а одржане су и дискусије посвећене обезбеђивању средстава за финансирање и предузетништву у здравству.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести