Конференција о тржишту електричне енергије у Србији

БЕОГРАД: Перспективе тржишта електричне енергије у Србији у наредних неколико година, као и нове улоге учесника на овом тржишту, биће главне теме конференције "Привреда Србије на тржишту електричне енергије", која ће се у уторак, 22. фебруара одржати у Београду.
struja
Фото: pixabay.com

Организатор конференције портал Балкан Греен Енергy Неwс наводи да ће конференцију отворити потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и нови директор Секретаријата Енергетске заједнице Артур Лорковски, који долази у своју прву мисију у Србију од када је у децембру прошле године преузео директорско место у тој организацији.

Организатори истичу и да, за разлику од енергетских компанија које су традиционално добри познаваоци прилика у свом сектору, компаније из других сектора немају исти ниво потребних знања и информација.

Зато је циљ скупа управо да обезбеди платформу за размену информација, знања и идеја за боље разумевање трендова и нових модела на тржишту струје које карактерише улазак нових играча.

Конференција се организује уз институционалну подршку Министарства рударства и енергетике, SEEPEX, Француско српске привредне коморе, Хеленског привредног удружења Србије, Нордијске пословне алијансе у Србији и Привредне коморе Србије.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести