Кроз компаративне предности до енергетски стабилног региона

ТИРАНА: Све три земље иницијативе Отворени Балкан имају своје компаративне предности које треба да искористимо како бисмо као регион били енергетски стабилни, изјавила је данас министарка рударства и енегетике Зорана Михаиловић уочи почетка састанка Групе за ублажавање кризе у оквиру иницијативе Отворени Балкан који се одржава у Тирани.
1
Фото: Танјуг/МРЕ/Зоран Петровић

Михајловићева је истакла да је та иницијатива важна и за Србију и за друге земље у региону и да су сви који у њој учествују свесни колико је важно повезивање и заједничко решавање проблема, наводи се у саопштењу.

Троје министара енергетике разговараће, како је навела министарка, не само о томе како се припремамо за зиму у овој тешкој енергетској кризи и врло изазовној години него и о томе где све заједнички можемо да радимо и на који начин бисмо могли да повежемо наша енергетска тржишта, а самим тим да енергетски будемо сви стабилнији.

"Морамо да схватимо да није довољно да једна држава у региону буде енергетски стабилна, веома је важно да постоји и солидарност и да покушамо да цео регион учинимо енергетски стабилним, јер је то важно и за привреду и за наше грађане", рекла је она.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести