Љaјић: Важна посета Казахстану

БЕОГРАД:  Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић истакао је данас да је посета Казахстану делегације Србије, коју ће предводити председник Александар Вучић, од изузетног значаја по нашу земљу. 
Rasim Ljajić, ministar trgovine Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Он је, гостујући на Пинку, рекао да број министара који ће бити чланови делегације говори о значају коју наша земља придаје тој посети. Казахстан је, према његовим речима важна и богата земља у том региону. 

„Циљ посете је да повећамо робну размену која износи сада 80 милиона долара. Такође је циљ да са казахстанске стране добијемо флексибилност око споразума о слободној трговини са евроазијским савезом. Надам се да ћемо имати могућност слободног приступа том великом тржишту“, казао је Љајић. 

Он је изразио уверење да ће посета Казахстану бити веома користа за нашу земљу. 

Председник Србије Вучић отпутоваће данас после подне, на челу делегације, у којој је, према најави, пет министара, и велики број привредника, у Казахстан, где ће се сутра и прекосутра састати са председником те државе Нурсултаном Назарбајевим, као и другим представницима те земље. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести