Лазаревић (Ал Дахра): Вратићемо ПКБ-у стару славу

КОПАОНИК: Генерални директор компаније Ал Дахра Војин Лазаревић изјавио је вечерас да ће та компанија већ до марта или краја априла инвестирати 15 милиона евра у ПКБ, што је половина договореног улагања планираног за наредне три године.
lazarevic, tanjug
Фото: Vojin Lazarević, foto: TANJUG / TANJA VALIC / bb

Лазаревић је рекао Танјугу да је према уговору који Ал Дахра има са Владом Србије, предвиђено да ова компанија у наредне три године инвестира 30 милиона евра, а да ће сада, само пола године од куповине, уложити 50 одсто договорених средстава.

На питање како коментарише писање појединих медија који спекулишу да ће намена земљишта ПКБ бити промењана, Лазаревић каже да је "боље полемисати делима, а не речима са људима који имају одређене резерве".

"По уговору који Ал Дахра има са Владом Републике Србије ми смо у обавези били да у року од три године, сваке године инвестирамо по 10 милиона. Дакле, укупно 30 милиона евра. Уместо тога, за шест месеци од када је преузет ПКБ биће реализована прва инвестиција од 15 милиона евра и биће замењен сав возни парк", каже Лазаревић.

Објашњава да је у ПКБ-у затечен стари возни парк, те да је најмлађа механизација из 2012. године и да су затечени трактори који су прекорачили број радних сати.

Он сматра да је за ПКБ "срећан избор" то што га је Ал Дахра купила.

"Стварно верујем да ћемо ми у наредне две до три године вратити стару славу ПКБ-у", рекао је Лазаревић Танјугу.

Ал Дахра је у октобру прошле године потписала уговор о куповини ПКБ-а за нешто више од 105 милиона евра.

Обрађиваће више од 17.500 хектара пољопривредног земљишта на осам фарми које су стратешки лоциране у непосредној близини центра Београда на којима компанија планира узгој различитих усева, укључујући шећерну репу, сунцокрет, пшеницу, кукуруз, јечам, крмну смешу и неколико врста поврћа.

Ал Дахра је међународна корпорација специјализована за агробизнис, која у свом фонду има чак 400.000 јутара (160.000 хектара) пољопривредног земљишта на четири континента.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести