Ликвидација седам зрењанинских фирми

БЕОГРАД/ЗРЕЊАНИН: Агенција за привредне регистре објавила је нови списак предузећа над којима ће бити спроведен поступак принудне ликвидације.
prodaja ugovori
Фото: Tanjug (O. Toskić, ilustracija)

Разлог брисања из евиденције привредних субјеката је што та привредна друштва нису предала финансијске извештаје о пословању за две узастопне године, 2017. и 2018.

На списку од око 4.000 предузећа је, како је најавила Агенција, и седам предузећа из Зрењанина.

У питању су предузеће за производњу, трговину и услуге „Галилео плус“ из Лазарева, као и угоститељско предузеће „Три штапића“ из Зрењанина. На списку је и предузеће „ВЖВ механизација“, регистровано за трговину пољопривредном механизацијом и резервним деловима, као и предузеће „Метстар“, које је регистровано за трговину отпацима и остацима. Поступак принудне ликвидације биће, како је најављено, спроведен и над предузећем за трговину и саобраћај „Карма“, Ауто-центром „Либрето“ и предузећем „Waste Alternative Solutions” д. о. о.

Агенција за привредне регистре објавила је то обавештење да би повериоци искористили могућност да пријаве своја потраживања. Прошле године је по истом основу из Регистра привредних субјеката обрисано око 22.400 привредних друштава, а у овом новом поступку стекли су се разлози за покретање принудне ликвидације код око 4.000.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести