Линглонг: Нисмо обуставили градњу фабрике у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Компанија Линглонг поручила је данас, поводом објава појединих медија о обустави радова на изградњи фабрике гуме, да радови нису, нити ће бити обустављени, већ да су имали проблем са једним кинеским подизвођачем ЦЕЕЦ ТЕПЦ, због чега је дошло до кашњења радова.
zrenjanin centar
Фото: Dnevnik.rs

Линглог је навео у саопштењу да је потписивање уговора и примопредаја радова са новим извођачем у току и да ће се он врло брзо прикључити радовима на градилишту и покренути производњу.

Како је наведено, београдски огранак кинеске компаније "China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co" (CEEC TEPC), један од извођача радова, имао је потешкоћа са ангажовањем довољне радне снаге ради реализације уговора потписаних са Линглонгом.

"Поред тога је по више основа прекршио одредбе уговора. Све то је довело до немогућности завршетка уговорених радова у договореним роковима и резултирало озбиљним кашњењима и негативним утицајем на наше пословање. Како бисмо осигурали да завршетак пројекта буде када је и планиран, нисмо имали други избор него да са компанијом CEEC TEPC раскинемо део уговора и да ангажујемо нове и поуздане извођаче за завршетак радова у планираном временском оквиру", саопштио је Линглонг.

Други главни извођачи радова, Ц Ц Ц Ц и ЦРБЦ, као и подизвођачи, и даље континуирано и предано раде на изградњи пројекта, наводе из Линглонга.

"Пројекат у Србији представља један од значајних корака у реализацији наше глобалне стратегије "7+5", а почетак производње наше фабрике доноси бројне бенефите, како компанији Линглонг, тако и стејкхолдерима. Заједно са већ постојећим и новим извођачима убрзаћемо изградњу фабрике и у блиској будућности покренути производњу", поручио је Линглонг.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести