Лучић: Уговор Телекома и Теленора искључиво пословни однос

БЕОГРАД: Уговор између Телекома Србија и Теленора је искључиво пословни однос, изјавио је генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић, додајући да никоме није циљ урушавање СББ-а.
l
Фото: Youtube Printscreen

Лучић је за ТВ Прва истакао да се уласком Теленора на тржиште добија већа конкурентност, што ће пре свега бити добро за кориснике јер ће бити и већа доступност каналима.

Уласком Теленора и додатне конкуренције они кабловски оператери који су креирали канале схватиће да је најразумније да по повољним ценама понуде свим оператерима ТВ канале и мислим да ћемо врло брзо доћи у ситуацију да ће у основним пакетима бити доступни сви канали у Србији, казао је Лучић.

Према његовим речима, од стране СББ-а дошло је до замене теза који, наводи, већ две године покушава да дисциплинује конкуренцију.

Додатна либерализација ствара већу доступност ТВ каналима, каже Лучић и истиче да Телеком Србија нема проблем ни са једним каналом, већ да су желели да ставе тачку на концепт монопола.

Како појашњава, средином 2018. године СББ и кабловски оператери који су са њим сарађивали држали су 80 одсто тржишта, а у појединим великим градовима готово 100 одсто.

СББ и даље доминира у великим градовима, ми смо поправили учешће у тржишту, створила се конкурентност и то је добро за кориснике. Нама је битно да се не врати то време монопола јер није било само да не напађу једни друге, већ су одлучивали и који канали ће се емитовати, наводи Лучић.

На питање да ли су Телеком и Теленор имали намеру да уруше СББ, Лучић каже да им то није била намера, као да о томе нису ни разговарали.

Немамо ниједан заједнички циљ с Теленором, наш циљ је да користимо део инфраструктуре и да се добро позиционирамо на тржишту, а циљ Теленора је да уђе на тржиште и узме део корисника и постане конкуренција, чега се ми не бојимо, додаје он.

У целој причи о урушавању СББ-а, како каже Лучић, ради се о замени теза како би се вратило време монопола.

Према његовим речима, главни циљ сарадње Телекома са Теленором јесте повећање прихода.

Подсећа да Телеком има већ више од 50 одсто тржишног учешћа у интернету, као и да се приближавају и у телевизији.

У том смислу истиче да је нормалан след био да пробају да зараде на конкуренцији тако што би део оптичке инфраструктуре изнајмљивали.

Сарађиваћемо у том сегменту што ћемо изнајмити оптичку инфраструктуру. Интерес Теленора је да уђе на тржиште интернета и мултимедије и да узме део тржишта, тако да читаво тржиште добија још једног конкурента и највећи бенефит ће имати пре свега корисници, каже Лучић.

Подсећа и да ће према прорачунима Телеком од тог уговора за 15 година минимално зарадити 250 милиона евра.

Како каже, Уговор између Телекома и Теленора је нормалан пословни однос који је пракса у Европи.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести