Мајкрософт продужава рад од куће

САН ФРАНЦИСКО: Компанија Мајкрософт је због новог таласа корона вируса, продужила својим радницима рад од куће до јула наредне године.
majkrosoft
Фото: Tanjug (AP Photo/Michel Euler, File)

Компанија је такву одлуку донела у консултацији са здравственим стручњацима, наводећи да је најбезбедније раднике задржати у њиховим кућама, писе Business Insider.

Мајкрософт је у марту затворио своје канцеларије и послао раднике да раде од куће због избијања корона вируса.

"Настављамо да пратимо ситуацију на локалној основи у сваком региону и држави у којој радимо, те ћемо се прилагођавати потребама радника и епидемиолошкој ситуацији", изјавио је портпарол компаније.

Мајкрософт је почетком октобра најавио нову радну политику кроз коју већини запослених омогућава флексибилно радно време и рад на даљину најмање половину радног времена, а запослени могу да затраже и стални рад од куће или пресељење, што захтева одобрење менаџера компаније.

Осим Мајкрософта, још неколико технолошких компанија се одлучило за рад од куће, па је тако Амазон продужио рад на даљину до јуна следеће године, а Гугл и Фејсбук су саопштили да неће тражити од радника да се врате у канцеларије пре јуна или јула 2021. године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести