Мали: Домаће компаније су носиоци раста и развоја привреде

БЕОГРАД: Домаће компаније су носиоци раста и развоја привреде, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали и позвао привреднике да искористе средстава која им држава ставља на располагање у оквиру Фонда за развој.
Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Мали је то изјавио приликом обиласка домаће компаније "Мак Трејд Груп" у Раковици, која је, како је казао, из Фонда за развој искористила 52,5 милиона динара за развој пословања.

"Домаће компаније су носиоци раста и развоја и управо је ова компанија пример. Држава је ове године успела да им помогне са два повољна кредита од 40 милиона динара и 12,5 милиона динара из Фонда за развој, које су искористили за набавку опреме из Кине, а од тога је 2,5 милиона динара била бесповратна помоћ државе", рекао је Мали новинарима након обиласка компаније.

Поручио је привредницима да искористе могућност да им држава помогне приликом набавке опреме, обнављања процеса производње, унапређења производње...

Министар је подсетио да је данас Влада Србије одлучила о повећању плата и пензија, о улагању у Моравски коридор и у друге инфраструктурне пројекте, те додао да има новца и за домаће предузетнике и компаније.

Приметио је да се Раковица убрзано развија и казао да је обавеза државе да у наредном периоду део средстава из националног инвестиционог програма буде уложен у тај крај за завршетак канализационе мреже, обнове објеката здравствене заштите, развој привредне зоне.

Председник компаније "Мак Трејд" Славко Радмиловић позвао је своје колеге привреднике да аплицирају за средства из Фонда за развој.

Казао је да "Мак Трејд" послује на тржишту 26 година и бави се трговином и производњом електроматеријала.

Како је рекао, оно по чему се мере с најбољима у Европи је најновија линија за конфекцију кабла, а од новца који су добили од Фонда за развој купиће још, каже, још једну линију.

Његова компанија запошљава 82 радника, а уз помоћ средстава државе ускоро би их могло бити и 200.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести