Мали: Доносимо лепе вести из Вашингтона

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали оценио је да долазак развојне америчке агенције ДФЦ која финансира пројекте које су од стратешке важности за читав свет у Србију значи да смо атрактивни и примамљиви за инвестирање.
sinisa mali
Фото: Tanjug/Dragan Kujundžić

Доносимо лепе вести из Вашингтона, истакао је Синишша Мали у емисји “Око” на РТС-у.

“Ми имамо мањи негативни утицај због кризе које изазвао корона вирус, на време смо донели мере. Ми смо јуче исплатили последњу минималну зараду, а за новооснована предузећа иду још две, постоји помоћ и за хотеле, видећемо какви ће нам бити приливи у септембру и октобру,” рекао је министар Мали.

"Ми као држава немамо никакве користи од језера Газиводе (на Косову), крећемо од нуле, отварамо могућност да искористимо ресурсе које то језеро нуди, морамо да искористимо овај тренутак да читав регион крене напред", нагласио је Синиша Мали.

“Они су (ДФЦ) спремни да директно инвестирају у приватна предузећа и да постану сувласници. Они тако желе да афирмишу развој капитала. Када говоримо о ''Мини Шенгену'', можемо одмах имати резултата, убрзава се проток робе и материјала, сматрам да је то најважнија ставка у споразуму који са Северном Македонијом и Албанијом имају привредници Србије,” рекао је Мали.

Додао је да није питање само величина тржишта, већ и атрактивност, и да је регионално повезивање популарно свуда у свету.

Министар је истакао да су преговори у Вашингтону били веома мучни и тешки, и да је огроман притисак био на председнику Александру Вучићу.

Министар је истакао да је неопходно да Србија привуче што више инвеститора, и истакао да ће покренути велике инфраструктурне пројекте захваљујући новцу који ће стићи.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести