Мали: Фискализација на пијацама за годину дана, када се створе услови

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали рекао је данас да ће продавци на пијацама бити фискализовани тек од јануара 2024. године, пошто се претходно створе услови за тако нешто.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Усвојили смо Уредбу о изузимању пијачних продаваца из фискализације у наредних 12 месеци, односно до 1. јануара 2024. године, зато што смо ове године имали изборе, требало је времена да се формира влада, да бисмо неке договоре с њима спровели у дело, попут измене Закона о комуналним делатностима", рекао је Мали одговарајући на питање новинара, након представљања новог циклуса наградне игре "Узми рачун и победи" која ће се одвијати у дигиталној форми.

Он је рекао да је са удружењем пијачних продаваца договорено да се не спроводи фискализација, док се не створе бољи услови за њихов рад и да је Уредбом добијено на времену да се зајединчки нађе решења за ту ситуацију.

"Рекао бих да постоји обострано разумевање и поштовање, како бисмо нашли најбоље решење током 2023. године, да им обезбедимо боље услове рада, а да они раде у складу са законом", објаснио је Мали.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести