Мали: Још 10 дана пријаве за субвенције за еФискализацију

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали позвао је обвезнике да се у наредних 10 дана пријаве за субвенције за увођење нових фискалних каса, с обзиром да рок за пријаву истиче 31. јануара, а оне који су их набавили да не чекају с њиховим инсталирањем.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Министар Мали, који је присуствовао представљању нових фискалних уређаја који су доступни на тржишту за прелазак на нови модел е-фискализације, рекао је да је имао конструктиван састанак са произвођачима фискалних уређаја и софтвера за њих.

"Изузетно сам задовољан чиме су наша памет и индустрија изашли, имамо 109 софтверских и хардверских решења", рекао је министар.

Такође, позвао је обвезнике да се пријаве што пре, јер је свега 10 дана остало до истека рока за субвенције од 100 евра за фискалну касу и 100 евра за свако продајно место.

"Сада има 104.000 пријављених обвезника, исплаћено је 84.000 субвенција. Још 10 дана је остало до истека рока за пријављивање за ту врсту помоћи, нећемо га продужавати", истакао је Мали.

Подсетио је такође да је крај априла крајњи рок за фискализацију и обратио се и онима који су већ набавили нове уређаје.

"Велики број их је купио нове уређаје, а нису их прикључили. Молим вас да то уредите што пре, јер ови људи неће имати довољно екипа да то у року ставе у функцију и прикључе до краја априла", упозорио је министар Мали.

Подсетио је да су користи од фискализације велике, зато што нова технолошка решења омогућавају ефикаснију борбу против сиве економије и нелојалне конкуренције.

Министар Мали је најавио да ће до краја ове године Министарство организовати наградне игре за грађане са новим фискалним рачунима који имају QR код.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести