Мали: Отворићемо још једну велику индустријску зону

БЕОГРАД: Намеравамо да у Србији отворимо још једну индустријску зону због огромног интересовања, не само турских већ и инвеститора из целог света, најавио је министар финансија Синиша Мали, који предводи делегацију Србије у једнодневној посети Турској.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Како је саопштило Министарство финансија, делегација Србије наставља разговоре са високим представницима Турске, које је прошле недеље започео председник Србије Александар Вучић.

Председник Вучић се том приликом састао са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, а два председника су разговарала о конкретним економским пројектима од значаја за Србију.

Делегација Србије се данас састала са министром привреде, индустрије и технологије Мустафом Варанком, а тема састанка је била отварање нове велике индустријске зоне у Србији како би се страним инвеститорима омогућило да у Србији добро и ефикасно послују.

"Управо звог тога, посетили смо индустријску зону Гебзе, која је позната по успешном пословању, а управо ће нам они помоћи да нешто слично урадимо и са нашом новом индустријском зоном", рекао је Мали.

Подсетио је да је тренутно у Србији 15 активних слободних зона, које одлично функционишу, али да њихов број и даље треба да се повећава с обзиром на жељу страних инвеститора да раде у нашој земљи.

То, додаје, увек значи више посла за наше људе, већу конкурентност на тржишту, па самим тим и веће плате.

"Ово је добар сигнал поготово с обзиром на кризу која влада у целом свету, а која је изазвана пандемијом коронавируса. Ми смо успешно успели да је пребродимо, имали смо одличан економски програм за подршку привреди, и инвеститори то већ препознају и верују нам", рекао је Мали.

Подсетио је да је Србија апсолутни рекордер у привлачењу страних директних у региону, те да привлачи укупно две трећине страних инвестиција које стижу на Западни Балкан.

Како је навео, то је препознао и чувени Фајненшл тајмс који нас је прогласио за светске рекордере у привлачењу страних директних инвестиција.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести