Мали: Пореске олакшице за сузбијање сиве економије

БЕОГРАД: Веома је важно да се континуирано ради на мерама које ће помоћи да се сузбије сива економија, а једна од њих је управо смањење доприноса на зараде запослених, сагласили су се данас министар финансија Синиша Мали и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић. 
sinisa mali
Фото: Tanjug

Сузбијању сиве економије ће свакако допринети и реформа Пореске управе, која ће ту институцију учинити много ефикаснијом, закључено је на састанку министра финансија и извршне директорке НАЛЕД-а.
Министар Мали је истакао да је циљу сузбијања сиве економије управо важно што ће почетници у бизнису од 1. октобра ове године имати пореске олакшице, чиме држава подстиче младе да започињу сопствени бизнис. 

Министар финансија је истакао да је битно да држава предузме све неопходне кораке и мере како би олакшала рад привреди, што даље доприноси и већој запослености, те бољим финансијским резултатима Србије.

Како је саопштило Министарство финансија, на састанку је било речи о спровођењу реформских иницијатива у областима сузбијања сиве економије и  развоја електронске управе и имовине, као и припремама свих институција за спровођење фискалних олакшица за почетнике у пословању од 1. октобра 2018. године.

 Мали је са Јовановић разговарао о приоритетним мерама за унапређење пословног амбијента, а тема разговора су биле и конкретне активности чије спровођење је планирано до краја 2018. године, а у циљу јачања позиције Србије на међународним листама конкурентности. 

Било је речи и о новом систему опорезивања за ИТ сектор, а у ту сврху  биће формирана нова радна група.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести