МАЛИ: СРБИЈА ЋЕ ДОБИТИ ИНВЕСТИЦИОНИ РЕЈТИНГ Потврда напретка

Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да ће Србија добити инвестициони рејтинг и да ће то бити круна свих напора да се наша земља економски трансформише.
novac
Фото: pixabay.com, ilustracija

"Каже се да се ствари боље виде и разумеју са дистанце. Ја сам ево преко океана, и чак и одавде ми све што прича Душан Никезић и даље звучи под‌једнако, хајде да кажем, 'непаметно'. Да, Србија ће добити инвестициони рејтинг, и то ће бити круна свих напора да се наша земља економски трансформише након катастрофалног економског управљања пре 2012", навео је Мали у објави на фејсбуку у тексту са насловом "Поглед преко океана".

Мали, који учествује у пролећном заседању ММФ и Светске банке у Вашингтону, навео је да ћемо добити ту потврду нашег напретка упркос свим кризама кроз које смо прошли и пролазимо.

 "Данас сам ја у Вашингтону, разговарам са челним људима најзначајњих међународних финансијских институција, ММФ-ом и Светском банком о нашим економским успесима, о томе што смо на корак од инвестиционог рејтинга, а они данас у Србији виде кредибилног партнера коме желе да буду подршка да очува постигнути раст, да очува тековине реформи које смо спровели, које и даље спроводимо и које ће нам тек дати резултате које желимо. Све то ће нас последично довести и много даље - до жељених, циљаних, очекиваних и реално остваривих 1.400 евра просечне зараде и 650 евра просечне пензије у 2027. години. Циљани БДП за ту годину је 100 милијарди евра. Видимо се 2027", навео је Мали. Поручио је да је поглед преко океана јасан - Србија је стабилна, има подршку међународних институција да настави трасирану економску политику и постане део успешног, развијеног европског тржишта, нагласио је Мали.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести