Манцо: Италијанске фирме заинтересоване за пројекте у Србији

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Италије у Србији Ђузепеом Манцом о сарадњи две земље и подршци Италије нашој земљи на путу ка ЕУ, а Манцо је истакао да италијанске фирме са којима је недавно разговарао изразиле заинтересованост за нове пројекте у Србији.
Manco i Mihajlovic/Fonet
Фото: FoNet

Он је потпредседници владе рекао да италијанске компаније које долазе у Србију желе да посао обаве на најбољи начин, те да му, као амбасадору земље из које те компаније долазе, отворена комуникација са Владом Србије много значи. 

Михајловић и Манцо су разговарали и о потенцијалима за унапређење сарадње у области иницијативе "Западни Балкан 6", посебно у контексту недавног Самита лидера Западног Балкана, који је средином јула одржан у Трсту у Италији. 

Министарка је да је за балканске земље веома важан и уговор о транспортној заједници који је потписан у Трсту, а који ће повезати транспортна тржишта и подстаћи улагања у инфраструктуру у овом региону.

На састанку је било речи и о унапређењу сарадње на конкретним пројектима у области грађевинарства и инфраструктуре у Србији на којима раде италијанске компаније, као и о динамици извођења радова у тој области.

"Од свих компанија које послују у Србији, било да су оне италијанске, из других земаља или наше домаће фирме, апсолутно очекујем да радове обаве квалитетно и у договореном року", поручила је Михајловић, а саопштено је из ресорног министарства.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести