Матић: Следеће седмице о укидању роминга са Грчком

НИШ: Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић најавила је данас у Нишу да ће вероватно крајем следеће недеље у Атини са својим грчким колегом разговарати о Споразуму о укидању роминга између две земље.
matic
Фото: Танјуг/видео

Она је после разговора са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски истакла да верује да ће споразум одмах ступити на снагу, али да је за његову примену потребан одређени временски период те да се укидање роминга са Грчком може поклопити са укидањем роминга за Западни Балкан, што је најављено за 1. јул.

"Ми смо споразум о смањењу цена роминга са Грчком планирали још прошле године и он је требало да буде потписан много раније. Међутим, пандемија корона вируса је те планове пореметила, али сада већ можемо очекивати смањење цена роминга", навела је министарка.

Говорећи о конкурсима у области туризма истакла је да су расписани конкурси за инфраструктурне пројекте као и за пројекте промоције.

Навела је да је рок за инфраструктурне пројекте 30. јун док је за пројекте промоције, један рок већ био продузен и да се ускоро могу очекивати одлуке о томе које ће пројекте министарство на чијем је челу подржати.

Сотировски је навела да је руководство града Ниша министарки предочило шта се у области туризма у овом граду започело, шта се планира и шта је визија за даљи развој, пошто Ниш своју развојну шансу види управо у туризму.

"Разговарали смо о томе како можемо да помогнемо Нишкој бањи да се из садашњег стања заборављене бање врати на стару славу, али и како можемо туристима који долазе у Ниш да све чиме располажемо понудимо и упакујемо у један интегрисани туристички производ", рекла је Сотировски.

Изразила је задовољство прихватањем њихових предлога, а посебно тиме што ће министарство размотрити пројекат који обухвата полетиште на општини Пантелеј за параглајдеристе и за светски куп који се у Нишу одржава следеће године, али за повезивање са Церјанском пећином која је важна због људи који се баве адреналиским спортовима.

Како је навела градоначелница Ниша, разговарало се и о изградњи аква-парка, отворених базена на Кулишту као и бортаничке баште.

Према њеним речима, добро је за враћање туризму и нормалном животу то што Ниш има више од 50 одсто вакцинисаних.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести