МЕЛОНИ: ЕУ је погрешно казнила пољопривреднике, ПРОМЕНЕ НАКОН ИЗБОРА

РИМ: Италијанска премијерка Ђорђа Мелони рекла је данас да је Европска унија погрешила што је доносила одлуке којима је кажњаван пољопривредни сектор.
Tanjug/ LaPresse via AP/Roberto Monaldo
Фото: Tanjug/ LaPresse via AP/Roberto Monaldo

Она је критиковала то што је ЕУ приморавала пољопривреднике да на годину дана не користе земљу, као и да их није заштитила од јефтиног извоза из Украјине током рата.

Мелони је након данашњег самита ЕУ у Бриселу рекла да се то сада мора променити.

"У Италији смо у том смислу већ дали све од себе, а европска политика мора бити промењена, за шта сам тражила веће залагање, али промена може доћи тек након европских избора, када би требало да преовлада другачији приступ", додала је она, мислећи првенствено на политику која има за циљ ублажавање климатских катастрофа, пренела је Анса.

У Бриселу је данас око 1.000 фармера на тракторима блокирало неколико централних улица у Бриселу, посебно у близини Европске четврти, где се очекују лидери ЕУ на ванредном састанку Европског савета.

Пољопривредници, који су стигли из целе Европе да протестују против Заједничке пољопривредне политике (ЗПП) и Зеленог договора, а посебно из Италије, блокирали су Луксембуршки трг испред Европског парламента и подметнули неколико пожара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести