Мемић: Кина одобрила групна путовања у Србију за своје грађане

БЕОГРАД: Министар туризма и омладине Хусеин Мемић изјавио је да је Кина данас одобрила групна путовања у Србију за своје грађане.
e
Фото: Pixabay.com

Мемић је рекао Тан‌југу да је Кина ставила Србију на листу земаља за групна путовања што, како је рекао, говори да су изузетно задовољни недавном посетом крајем фебруара, у оквиру Међународног сајма туризма у Београду, као и обиласком Србије.

"Пре само месец дана је била прва листа од 20 земаља на којој није била Србија и захваљујући нашим напорима и Сајму туризма на којем је партнер земља била Кина, Србија се сада налази на тој листи. Ми смо са званицама имали низ разговора на тему да Србију уврсте на листу земаља за групна путовања и ево управо сада имамо сјајну вест да је Србија ушла у додатних 20 земаља за групна путовања", рекао је Мемић.

Он је додао да Србија може да очекује велики број кинеских туриста у Србију, а посебно јер постоје и директне авионске линије, једна од Пекинга до Београда, и друга из Београд за Тијанђин. 

"Имамо безвизни режим и очекујемо да ће ову и наредну годину обележити експанзија кинеских туриста, у највећем могућем броју у Србији", оценио је Мемић.

Осим пословних Б2Б састанака који су организовани у оквиру Сајма туризма у Београду у фебруару, Мемић каже да је кинеска делегација имала састанке и у министарству као и са директорком Туристичке организације Србије Маријом Лабовић. 

"Нам је ово важна вест, а сада је на нама да припремамо хотелијере, угоститетље и друге, да када гости из Кине буду долазили, односе позитивне утиске. Имали смо велико интересовање за време Сајма туризма, посету два велика тур оператера из Кине, један на другом месту и други на осмом месту у тој земљи", рекао је Мемић. 

Они су у време посете сајму, додаје министар, обилазили и Војводину и остале делове Србије, како би прикупили што више информација за долазак кинеских туриста у Србију.  

"Сада видимо резултат тога, то значи да су били задовољни и са састанцима као и оним што су видели широм Србије. Ова вест је потврда да радимо добар посао", казао је Мемић. 

Што се тиче специфичних интересовања за понуду, и на питање да ли се више интересују за сеоски, планински или урбани туризам, Мемић каже да се може очекивати интересовање за све сфере.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести