Михајловић: Нема никакве рупе у закону о превозу

БЕОГРАД: потпредседница Владе Србије и министарка саобраћаја Зорана Михајловић изјавила је данас да она није у сукобу са премијерком Аном Брнабић по питању CarGo, колико је премијерка у сукобу са њом.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"А онда то може значити да је она за непоштовање закона, а ја дубоко верујем да то није тачно'''', истакла је Михајловић.

Она је тако одговорила на коментар новинара да се њен став по питању CarGo-а и став премијерке Ане Брнабић разликују.

Михајловић каже да је тај закон усвојен у влади и да га је потписала премијерка Ана Брнабић, као и да га је парламент усвојио и потписао председник Србије.

''''Нема ту никакве рупе у закону'''', поручила је Михајловић.

Прича о таксистима и CarGo-у све више постаје и личи на неку шпанску серију, изјавила је и још једном поручила да је једино решење поштовање закона.

Истакла је да је најлошије да грађани трпе због тога што се закон не поштује.

''''Закон мора да се поштује, сада се покушава да се направи још једна, не добра ствар, а то је да се заклањањем иза приче о непоштовању закона, праве приче да постоје неки сукоби у влади. Само имамо једну компанију која не поштује закон и обавља такси превоз нелегално, или на дивље. Нема разлике између те компаније и дивљих таксиста'''', рекла је министарка новинарима после отварања међународне манифестације Belgrade Food Show.

Такође, каже да када неко говори о рупама у закону, то исто значи да би неко могао за било шта да каже да је нашао рупу у закону и да неће да га поштује.

''''То што ради ова компанија, може да уради свако. На пример, надри лекари могу да кажу да су нашли рупу у закону'''', рекла је Михајловић и поставила питање да ли је свеједно ко ће да лечи људе и да ли ће имати лиценцу.

Поручила је да мора да се зна ко превози грађане, да ли издаје фискалне речуне и слично.

''''Влада Србије и Министарство саобраћаја није само направило овај закон, пошто се закони праве унутар целе владе, заједно са свима који ће закон да реализују. Немам ништа против иновативних технологија, али таксиста мора да се региструје и да знамо ко је он. Исто тако, не штитим таксисте који протестују јер мислим да је ово на улицама Београда и других градова недопустиво'''', нагласила је Михајловић.

Додала је да исто тако не напада CarGo, већ да само упозорава да они не поштују закон.

Како је рекла, она нема тај луксуз да не поштује закон, као финаснијери CarGo-а и да зато морају да сносе последице.

''''Једино решење је под хитно поштовање закона од стране свих'''', рекла је Михајловић и додала да је тако све док закон не буде промењен.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести