Михајловић: Обилазница око Београда готова за три године

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да се на санацији брда које се обрушило на Коридору 10 у Грделичкој клисури ради нон-стоп и да је план да се тим ауто-путем, источним и јужним краком, пређе до краја ове године.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Она је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла и да сви показатељи говоре да је реално да се са ММФ-ом у садашњјим преговорима договори повећање плата у јавном сектору.

Имамо готово највиши раст БДП-а, изнад нас је једино Пољска. Српска економија и финансије данас изгледају потпуно другачије и стабилно, истакла је Михајловићева.

Она каже да ће њено министарство са ММФ-ом разговарати и о капиталним издацима и инфраструктурним пројектима.
Грађевина је највише допринела томе да данас имамо раст БДП-а. Нас чекају нови ауто-путеви и о томе најчешће разговарамо са ММФ-ом, напомиње министарка. 

Она је додала да Министарство грађевинарства 98 одсто буџета троши на капиталне пројекте.

Што се капиталних пројеката тиче, Србија је на добром путу. Очекује се да ефикасност и других министарстава у области капиталних инвестиција буде бољи, истиче Михајловићева. 

Подсетила је и да су у Кини потписани сви уговори за изградњу обилазнице око Београда. 

Рок је три године од почетка радова, можда мало раније. То је једнако важно као Коридор 10 и обилазићемо радове сваке недеље, поручила је министарка. 

Она је додала да је Моравски коридор такође јако важан и да је за изградњу ауто-пута Појате-Прељина заинтересована америчка компанија "Бехтел". 

То је централна Србија, Коридор 10 завршавамо ове године и морамо повезати два коридора, објашњава министарка Михајловић.

Према њеним речима, на месту на Коридору 10 где је дошло до обрушавања брда, на санацији се ради 24 сата.

План је да прођемо ауто-путем и источним и јужним краком до краја ове године, напомиње Михајловићева.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести