Михајловић с Ташјашпијем о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић разговарала је с представницима турске компаније "Ташјапи" о пројектима које ова компанија реализује у Србији на изградњи путне инфраструктуре и станова за припаднике снага безбедности.
m
Фото: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (Mileta Mirčetić)

Компанија Ташјапи реализује неке од приоритетних пројеката у Србији у области инфраструктуре, као што је градња прве деонице ауто-пута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, као и у области станоградње. За Министарство је важно да сви учесници у пројекту раде координирано и да се поштују уговорени рокови, и кад се ради о путевима, као и када је реч о изградњи станова за снаге безбедности у Нишу и Врању, рекла је Михајловићева.

Учесници у пројекту изградње ауто-пута Сремска Рача - Кузмин известили су потпредседницу Владе о планираној динамици радова на овом пројекту, а такође је разматран и статус пројекта реконструкције пута Нови Пазар - Тутин.

Поред тога, на састанку је разматран и напредак у изградњи укупно 376 станова у Врању и Нишу, прва два града у Србији у којима је почела изградња станова за припаднике снага безбедности.

Састанку су присуствовали и представници Путева Србије, Грађевинске дирекције Србије и Саобраћајног института ЦИП, наведено је у саопштењу из кабинета министарке.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести