Михајловић са представницима Синомаха

БЕОГРАД: Инвестиције у развој енергетике и привреде као и потенцијали Србије у електроенергетском и сектору обновљивих извора енергије били су тема разговора министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић са представницима кинеске компаније “Синомах”.
mihajlovic
Фото: Танјуг (видео)

Министарка је апострофирала досадашњу добру сарадњу са бројним кинеским компанијама и навела да су све компаније из те земље добродошле, наводи се у саопштењу.

“Све кинеске компаније су добродошле, посебно у великим инфраструктурним пројектима које планирамо да радимо у области електроенергетике и обновљивих извора. Наши пројекти у области и енергетике и рударства које покрећемо вредни су више од 17 милијарди евра, а највећа улагања јесу управо у области електроенергетике и капацитета који користе обновљиве изворе”, рекла је она.

Додала је да Србија има најбољи инвестициони амбијент, а кинеске компаније, с обзиром на досадашња искуства, желе да инвестирају у енергетику, јер ће управо то бити област у којој ће се највише улагати.

Ђаке Јенг, представник компаније „Синомах“, изразио је наду да ће сарадња у области енергетике бити остварена, с обзиром на, како је рекао, спремност компаније да прошири своје пословање у овом делу Европе.

„Надам се да ћемо пронаћи заједнички интерес и да ћемо сарађивати на пројектима”, рекао је он.

Додао је да је Синомах једна од 500 најбољих у свету у области транспортне, војне, електроенергетске инфраструктуре.

“Производимо и транспортујемо велике машине. Постојимо 60 година и пионири смо у многим аспектима у кинеској индустрији, имамо више од 1.500 патената и сарађивали само са „Сименсом“, „Мицубишијем“, „Боингом“, „Џенерал моторсом“. Када је реч о српским потенцијалима, могућности су велике, посебно када је реч о ветроелектранама, хидролектранама и рударству“, рекао је он.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести