Михајловић: У фабрику воде у Алексинцу уложено 4,6 милиона

АЛЕКСИНАЦ: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је данас фабрику пијаће воде у Алексинцу у чију обнову је уложено 3,2 милиона евра и нагласила важност улагања у инфраструктуру, укључујући и канализацију.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Михајловић је после обиласка цевне галерије са филтерским пољима, командног центра и опреме за озонирање воде рекла новинарима да је реч о заједничком програму немачке владе и Града Алексинца. Најавила је да ће бити уложено још 1,4 милиона евра и замену водоводне мреже дужине око 10 километара и навела да су сам Град Алексинац и Водовод уложили новац и заменили још 10 километара водоводне мреже.

"Нема ничег важнијег од инфраструктуре. Није то само путна инфраструктура и енергетска инфраструктура, то је управо комунална инфраструктура", рекла је Михајловић.

Напоменула је важност комуналне инфраструктуре и пијаће воде за боље услове живота и побољшање животног стандарда грађана, за развој и останак младих у местима у којима живе.

"Зато ово све радимо", рекла је Михајловић и захвалила КфW банци, односно немачкој влади која, каже, годинама врло предано ради управо у овој области.

Подсетила је да Министарство већ шест година са КфW баком ради фабрике воде и пројекте пречишћавања отпада у разним деловима Србије, те навела да су фабрике воде завршене у Сомбору, Вршцу, Пироту и Крушевцу коју ће, каже, обићи за неколико дана.

"Србија мора, поред путне инфраструктуре коју јесмо подигли већ на један озбиљан ниво, да има комуналну инфраструктуру која не представља само фабрике пијаће воде, него и канализацију", каже Михајловић. Навела је да је у инвестиционом плану "Србија 2025" предвиђено близу милијарду евра у изградњу канализације на територији Србије.

Михајловић каже да се у Алексинцу улагало у комуналну инфраструктуру, да је завршен Коридор 10, да се улаже у нове пруге и у рехабилтацију пруга, а да је планирано новим инвстиционим планом улагање у рехабилитацију више од 200 километара локалних путева у алекисиначком крају.

"Нема дела Србије где Влада Србије није или неће у нарендом периоду улагати новац у основни услов бољег живота, а то јесте инфраструктура", закључила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести