Михајловић: Ускоро још седам километара Коридора 10

УЖИЦЕ: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да је задовољна оним што је урађено у овој години и најављује наставак радова и завршетак великих инфраструктурних објеката у 2018. 
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Србија је десета у свету по издавању грађевинских дозвола и то је велики напредак. Не постоји инфраструктурни пројекат на коме ми не радимо интензивно. Пуштамо наредних дана седам километара аутопута у Грделичкој клисури, радимо Коридор 11 и започињемо изградњу на две деонице модернизације пруге Београд - Будимпешта, а до сада је реконструисано 77 километара пруге Београд-Бар", рекла је Михајловић.

Министарка је најавила да ће у наредној години бити завршен Коридор 10 и да ће почети радови на новом аутопуту Ниш-Плочник, те на деоници аутопута Прељина-Пожега.

"За све те пројекте потписани су комерцијални уговори, обезбеђен новац, дефинисане гаранције у буџету, делом је завршена експропријација земљишта. Потпуно смо спремни за почетак тих радова", рекла је Михајловић.

Упркос бројним проблемима у овој години, како је навела, пројекти се завршавају, попут реконструкције прве фазе Фабрике воде у Ужицу, коју је данас посетила, и после које Ужичани имају бољи квалитет воде.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести