Михајловић: За 5,5 милијарди контролисаћу вас нон-стоп

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са директорима државних железничких предузећа о реализацији пројеката на железници и пословању тих компанија и том приликом им поручила да ће контролисати све што раде и како раде јер, додала је, грађани морају да имају железницу какву заслужују.
pruga zeleznica
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

"Вредност пројеката на железници је око 5,5 милијарди евра и то захтева да железничке компаније ефикасно послују и буду у стању да прате велике инвестиције. Држава нема новца за бацање и зато ћемо нон-стоп контролисати све што радите и како радите, јер грађани морају да имају железницу какву заслужују. Будите спремни на то", истакла је Михајловић, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Она је директорима нагласила да је реформа железнице оцењена као једна од најбољих које су спроведене у овом делу Европе.

"Управо зато желимо да те резултате видимо и у слици коју грађани и привреда имају о својој железници, у већем превозу путника, у повећању обима терета који се превезе железницом и, наравно, у већој безбедности железнице", рекла је Михајловић која је и потпредседница Владе Србије.

Састанку су присустовали в. д. генералних директора "Инфраструктуре железнице Србије" Мирољуб Јевтић, "Србија воза" Југослав Јовић, "Србија карга" Душан Гарибовић, као и в. д. директора Дирекције за железницу Лазар Мосуровић, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести