Милићевић: За 404 нова радна места од Владе Војводине 200 милиона

НОВИ САД: Представницима 17 малих и средњих предузећа додељени су данас уговори за субвенције за отварање 404 нова радна места вредни 200 милиона динара, а потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић рекао је да је то само онога што у влади чине за бржи економски развој Војводине и целе Србије.
f
Фото: Покрајинска влада

"Конкурси не подразумевају само отварање нових радних места, већ је ту и модернизација производње, увођење нове опреме и технологија, као и равномеран регионални развој, јер смо препознали предузећа која улажу у неразвијене општине и она су добила највише средстава. Тако да је корист вишеструка", рекао је Милићевић. 

Од формирања пре годину и по дана, преко Развојне агенције Војводине је кроз досадашње конкурсе  са 650 милиона динара омогућено отварање 1490 нових радних места.

"Један од три најсрећнија дана у години за РАВ је када потписујемо уговоре и практично враћамо део средстава која привреда издваја за државу. На тај начин покушавамо да помогнемо пре свега нашим, домаћим предузећима која се боре у условима отвореног тржиста и сурове конкуренције.", рекао је директор Развојне агенције Никола Жежељ.

Милићевић је најавио да ће у 2019. бити и других врста помоћи Покрајинске владе кроз субвенције за МСП и то пре свега за увођење нових и софистицираних технологија и за подстицање извоза.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести