Министарство позвало угоститеље да се јаве за ваучере

БЕОГРАД: Министарство трговине, туризма и телекомуникација позвало је данас угоститеље у Србији да се пријаве ради реализације доделе ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима.
д
Фото: Pixabay.com

Овом пријавом се, како наводе из Министарства, подстиче боља видљивост домаћих угоститеља, као и промоција домаћег туризма.

Из Министарства појашњавају да се пријава, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи преко централно-информационог система у области угоститељства и туризма, еТуриста, те је неопходно да угоститељ буде евидентиран у овом систему.

Све информације у вези са пријавом и реализацијом доделе ваучера могу се наћи на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Из Министарства подсећају да је данас на седници Владе Србије усвојена Уредба о додели и коришћењу ваучера и да је за одмор у Србији опредељено 200.000 ваучера вредних по 15.000 динара, као и 100.000 ваучера у вредности од 10.000 динара за оне који су почетком ове године добили ваучере од 5.000 динара.

Пријава за ваучере почела је данас на шалтерима Поште Србије, а они се могу користити у трајању од најмање пет ноћења у Србији и могу се искористити до 31. октобра ове године.

Данас усвојена уредба предвиђа да се ваучери могу користити за плаћање смештаја, ноћења са доручком, полупансиона и пансиона.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести