Момировић одговара: Без пробијања рокова за брзу пругу

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић одбацио је данас као неаргументоване тврдње Војвођанско истраживачко-аналитичког центра - ВОИЦЕ о кашњењу у изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта и истакао да ће деоница до Новог Сада бити завршена до краја ове, а до Суботице до краја 2023. године.
tomislav momirovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/С. Шушњевић

"Деоница брзе пруге од Београда до Новог Сада биће завршена до краја године, а тестирана и пуштена у саобраћај у фебруару 2022. године. Без пробијања рокова и без плаћања пенала", истакао је министар у јавном одговору за, како каже, тзв. Војвођанско истраживачко-аналитичком центру.

Према његовим речима, невероватно је да за више од десет година власти преходног режима нико није ни помишљао да постави питање потребе изградње брзих пруга, а камоли поштовање рокова за испуњење тих, непостојећих, пројеката.

"Ништа није сликовитије од истине. А истина која ће брзо моћи да се види је да ће се од Београда до Новог Сада стизати за 30 минута, најмодернијим швајцарским брзим возовима. Грађани Србије такође треба да знају и да ће брза пруга од Новог Сада до Суботице бити завршена до краја 2023. године”, истакао је Момировић, саопштило је министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

ВОИЦЕ је објавио текст о изградњи брзе пруге у коме се тврди да је више пута дошло до пролонгирања завршетка изградње и пробијања рокова, да је брза пруга до Суботице требало да се заврши 2022. године, као и да ће се уместо првобитно најављених две и по пруга градити осам година.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести