Момировић: Пут Загорица -Топола до краја године

ТОПОЛА: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас, са својим сарадницима, неколико саобраћајница у општини Топола, на којима се изводе радови реконструкције и асфалтирања.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Данас су почели радови у Загорици, на путу у правцима Загорица-Топола и Загорица-Младеновац, а Момировић је том приликом рекао агенцији Танјуг да ће тај пут скратити деоницу од Тополе ка Младеновцу за пет, шет километара и да ће бити готов до краја године.

Према његовим речима, претходних неколико година реконструисано је више од 2.000 километара локалних и државних путева.

"Овај пут је требало да се уради још шездесетих година. Свака кућа ће добити свој пут, само покажимо мало стрпљења. Не може све председник Вучић да уради оно што није урађено деценијама. Наш фокус је да људи добију простор, да они изађу у свет квалитетном инфраструктуром, путевима. Не можемо у 21. веку да живимо тако што немамо пут до куће", рекао је Момировић, након чега је обишао и радове у насељу Шуме.

Поводом почетка радова на саобраћајници у Загорици окупио се велики број људи, што најбоље показује значај овог пута за мештане.

"Овај пут је наш прозор у свет. Ово је воћарски крај и добра инфраструктура нам је неопходна како би наша роба стизала до купца. Јако је важно и за ове нове генерације, да се не муче као ми, већ да имају услове за живот на селу", рекао је Момчило Васиљевић, један од мештана Загорице.

Поред путног правца Загорица- Ливаде - Вис, где је вредност радова 22,5 милиона динара, изводе се радови и на путном правцу Шуме -Горње Трнава, за шта је издвојено 180 милиона динара.

Такође у општини Топола врши се и реконструкција путева Шуме-Црвено Брдо, Горович-Шуме, Липовац - Караула - Митровчић, Војковац - Рудник, Војковац - Дебљак, Павловац - Црвено Брдо, а саобраћајна сигнализација поставља се у зони аутобуских стајалишта у месту Белосавци.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести