МОЖЕТЕ ЛИ ПОВРАТИТИ ВАШ НОВАЦ Корисници “Vozzi” помоћи на путу остали без услуга и пара ЕВО ШТА КАЖУ ИЗ УДРУЖЕЊА ПОТРОШАЧА

Након што је напрасно угашена апликација за помоћ на путу "Vozzi", остало је велико питање шта ће бити са новцем око 40.000 претплатника на апликацији који силом прилика услугу коју су платили добити неће. Из Удружења за заштиту потрошача кажу да сумњају да ће ико добити новац назад.
1
Фото: vozzi, printscreen

Конкретан одговор на ово питање нисмо добили од оснивача и ЦЕО апликације, иако је о решењима проблема говорио, па смо га потражили на другом месту. Како за "Блиц Бизнис" каже Дејан Гавриловић из Удружења потрошача "Ефектива", једино што корисници апликације сада могу да ураде јесте да поднесу тужбу.

- У овом тренутку та фирма још није у блокади, али они су тамо објавили да престају с радом, што значи да је сад на корисницима да сачекају евентуалну консолидацију те фирме или да покрећу судске спорове да им се врати новац, односно да им се исплати та штета коју су они већ платили кад су имали незгоду на путу и то је сада једина могућност, објашњава Гавриловић и напомиње да није сигуран да ли ће корисници "Vozzi-ја" моћи да добију свој новац назад.


Vozzi без упозорења престао да ради

Подсетимо, на изненађење готово свих корисника апликација Vozzi је пре неколико дана обавестила исте да престаје са радом.

У последњих неколико дана, на друштвеним мрежама су се појавиле жалбе на рад апликације, да би се данас током дана појавило и саопштење на самом сајту апликације у којем се наводи да Vozzi апликација за помоћ на путу престаје са радом. Ову апликацију најчешће користе наши држављани који летују Грчкој.


- Ако фирма настави да ради и има неке друге приходе, онда ће повраћај новца можда и бити могућ. Али, ако фирма оде у блокаду или стечај, онда јако тешко, наводи наш саговорник.

Гавриловић додаје да њему читава прича са гашењем апликације личи на пирамидалну шему, односно на "оне варијанте које на почетку делују бајно и сјајно, кад људи међусобно проносе добар глас о томе док се не накупи одређени новац и онда све то пукне зато што реални и финансијски није могло да опстане".

- Могуће да је то последица недовољног сагледавања тржишта или недовољно сагледавање финансијске стране тог посла, али на крају ће све то платити корисници - каже Гавриловић.

Блиц

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести