МТЕЛ је за деценију и по инвестирао 400 милиона еура

ПОДГОРИЦА: МТЕЛ је за 15 година пословања у Црној Гори инвестирала 400 милиона евра и постала лидер у мобилној телефонији и мултимедији, рекао је данас генерални директор Телекома Србија и предсједник Одбора директора М:тела Владимир Лучић.
vladimir lucic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У интервјуу Побједи Лучић је рекао да приходи МТЕЛ-а константо расту и да верује да ће ове године прећи 80 милиона евра.

Телеком Србија већински је власник МТЕЛ-а са 51 одсто акција, а Лучић је дуго година био директор те компаније.

"Жеља ми је да МТЕЛ постане први и у сегменту фиксног интернета. Близу смо тог циља и убеђен сам да ћемо га и остварити", рекао је он.

Лучић је као велики успех навео и изградњу фантастичне оптичке инфраструктуре до корисника у Црној Гори.

"Наш највећи успех су наши запослени, којих је сада више од 500 у МТЕЛ породици. Они јесу наша највећа снага“, рекао је он.

Навео је да су у инвестицијама од 2007. године улагања Телекома Србије и Телекома Српске била 147 милиона евра, од укупних 400 милиона евра.

„Остатак је МТЕЛ инвестирао из сопствених прихода. Инвестирали смо пре свега у јаку мобилну мрежу, одличну оптичку инфраструктуру, аквизиције малих кабловских оператора и дигиталне сервисе. У наредном периоду ћемо ставити фокус на развој 5Г мреже, као и развој дигиталних сервиса“, најавио је он.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести