На градилиштима инфраструктурних пројеката 1.529 радника

БЕОГРАД: На градилиштима највећих пројеката изградње путне и железничке инфраструктуре у Србији данас је ангажовано укупно 1.529 радника, а радови се одвијају уз примену свих мера које су предвиђене у циљу сузбијања заразне болести КОВИД-19, изјавила је данас министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
mihajlovic
Фото: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE REPUBLIKE SRBIJE/ ALEKSANDAR STOJANOVIC/ bs

“Број радника у складу је са фазом у којој се налазе радови, па тако највећи број радника, укупно 443, ради на изградњи деонице брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада”, рекла је она и додала да су на том градилишту руског РЖД-а присутне и 293 јединице механизације. 

На деоници брзе пруге Београд-Будимпешта од Београда до Старе Пазове извођачи су кинеске компаније ЧЧ и “Чајна рејлвеј интернешенел”, а ради 362 радника, наводи се у изјави Зоране Михајловић. 

На деоници у изградњи од Остружнице до Бубањ потока, обилазнице око Београда, главни извођач комппанија “Пауер Чајна”, има 350 радника и 107 јединица механизације. 

На градилишту Моравског коридора, ауто-пута Појате-Прељина, ради 62 радника са 23 машине а главни извођач је конзорцијум “Бехтела” и “Енкеа”. 

Ауто-пут “Милош Велики” од Пожеге до Прељине данас гради 58 радника са 23 јединице механизације а извођач је кинеска компанија ЧЧ, док на изградњи деонице ауто-пута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, тренутно ради 86 радника турске компаније “Ташјапи”, 11 ради од куће, а на градилишту је и 55 јединица механизације. 

Ташјапи на реконструкцији државног пута Нови Пазар - Тутин ангажује данас 45 радника, као и 23 јединице механизације.

На деоници железничког Коридора 10, од Јајинаца до Мале Крсне, радове данас изводи укупно 112 радника, а извођачи су француска компанија “Колас” и српски “Енергопројект”.

Министарка Михајловић апелује на све извођаче да радове изводе уз поштовање свих мера којима се осигуравају безбедност и заштита здравља радника, како на самом градилишту, тако и у оквиру кампова, где је потребна посебна предострожност у циљу сузбијања преношења заразе у време пандемије КОВИД-19, наводи се у саопштењу из кабинета.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести