Најки најавио измене у руководству и смањење радне снаге

ЊУЈОРК: Амерички произвођач спортске опреме, Најки, најавио је данас бројне промене у руководном тиму и смањење радне снаге, с намером да фокус стави на дигитално пословање и директнију продају купцима, пошто пандемија корона вируса мења куповне навике потрошача.
e
Фото: Pixabay.com

Компанија је саопштила да ће планиране промене довести до „нето губитка радних места у целој компанији“, што ће резултирати једнократним трошковима пре опорезивања, по основу отпремнина за отпуштене раднике, од приближно 200 до 250 милиона долара, извештава ЦНБЦ.

Најки је на дан 31. маја 2019. године имао око 76.700 запослених широм света, према подацима из годишњег извештаја компаније.

Портпаролка Најкија је одбила да каже за ЦНБЦ колико ће тачно радних места бити угашено, инсистирајући на томе да овај потез није усмерен на смањење трошкова већ на улагање средстава у јаче пословне секторе компаније.

Иако је известио о неочекиваном нето губитку у четвртом тромесечју своје фискалне године и паду продаје од 38 посто у односу на исти период годину раније, онлајн продаја Најкија је у наведеном кварталу скочила за 75 процената, што представља око 30 одсто укупних прихода.

Акција Најкија је на јутарњем трговању на Волстриту склизнула за мање од 1,0 посто, а од почетка године је забележила пад вредности од 3,0 процента. Тржишна капитализација компаније износи 153 милијарде долара, наводи се у информацији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести