Најскупљи квадрат у Србији скоцкан за девет хиљада

НОВИ САД/БЕОГРАД: Најскупљи квадратни метар стана продат у Србији током 3. квартала био је у „Београду на води” и коштао је 9.013 евра, а за тај стан, који је и најскупље плаћен у поменутом периоду, издвојено је 883.800 евра, наводи се у Извештају о тржишту непокретности који је јуче објавио Републички геодетски завод.
beograd na vodi, Tanjug/Dimitrije Gol
Фото: Танјуг/Димитрије Гол

Првих седам најскупљих станова у Србији у овом периоду продато је у „Београду на води”.

За станове у староградњи највише је, 4.300 евра, плаћено за квадратни метар стана на Врачару, док је најскупљи стан, по цени од 1,4 милион евра продат у београдској општини Стари град.

Најскупљи квадрат површине пословног простора продат је на Копаонику, а цена је била 7.168 евра, док је најскупљи пословни простор који је променио власника за више од милион евра, на Јужном булевару на Врачару.

Најскупљи квадрат гараже од 3.330 евра и најскупља гаража од 90.000 евра за 27 квадрата у истом периоду продати су на Копаонику, док су у цени земљишта за индустријску градњу рекордни износи постигнути у Шимановцима (квадрат 110 евра) и на територији Новог Сада, где је комплекс од 3,8 хектара коштао 960.000 евра.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести