Наставља се производња у највећој фабрици нутеле у свету

ПАРИЗ: Радници у највећој светској фабрици нутеле, у Француској, прекинули су штрајк, склонили баријере које су поставили у фабрици и враћају се на посао након што је производња била у прекиду више од недељу дана због спора синдиката и управе везаног за плате, јавља агенција АП.
n
Фото: pixabay.com

Компанија "Фереро", власник популарног намаза од лешника и чоколаде "нутела", изјавио је да је улаз у фабрику отворен током ноћи и да је у поговну настављена "нормална активност".

Активисти синдиката "Радничка снага" у фабрици у Виљерс-Еколу у Нормандији постављањем баријера су спречавали камионе да улазе и излазе из фабрике више од недељу дана.

Портпаролка компаније Присила Бургињон изјавила је да је управа начинила "позитиван напредак", додајући да ће бити још преговора.

Према наводима синдиката, 160 од 350 радника фабрике који су учествовали у штрајку тражи повећање плате за 4,5 одсто, једнократне бонусе од 900 евра и боље радне услове. Није познато да ли су њихови захтеви одобрени.

Фабрика производи дневно 600.000 тегли намаза од лешника и чоколаде, што представља четвртину укупне светске производње.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести