НЦР У СРБИЈИ Памет и нове технологије за бољу будућност

БЕОГРАД: „Потребни су нам памет и нове технологије, поручује председник Србије Александар Вучић, уз оцену да је инвестиција америчке компаније НЦР у изградњу најсавременијег технолошког кампуса на Новом Београду једна од претпоставки за бољу будућност наше земље.
NCR u Srbiji/Tanjug/Dragan Kujundzic
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић је, на полагању камена темељца за кампус, рекао да и ова инвестиција показује да односи између Србије и САД могу да буду неупоредиво бољи.

"Ми смо мали да би мењали будућност САД, али сам уверен да можемо у складу са нашом величином да допринесемо да САД буде за нијансу још успешнија", рекао је Вучић.

Председник Србије и председник корпорације НЦР Мајкл Хејфорд претходно су положили камен темељац за изградњу најсавременијег технолошког кампуса, који подиже америчка компанија НЦР на Новом Београду.

Затим су темељац положили и на дигталан начин полагањем шака на дигиталну "црну коцку".

"Данас враћамо осмех на лице целој Србији", нагласио је Вучић.

Вучић каже да верује да заједничким радом можемо да створимо боље услове за наш народ.

Вучић је истакао да је Србија подржала тај пројекат са 14 милиона евра, као и да су Србји потребне нове технологије и памет, која ће све да доживаљава као изазов који треба решити, а не као проблем.

Овде ће радити 4.000 или 5.000 људи дневно и стварати услове за бољу будућност наше земље.

НЦР кампус ће бити највећи технолошки кампус те компаније у Европи, а завршетак радова је планиран за почетак 2021. године.

Инвестиција у нови кампус је вредна око 90 милиона долара и налазиће се у Блоку 42 у Булевару Милутина Миланковића, преко пута улаза у Супер Веро.

Присуствују и премијерка Ана Брнабић, амбасадор САД у Србији Кајл Скот, ЦОО корпорације НЦР Овен Саливан (Owen Sullivan), виша потпредседница за корпоративни маркетинг, комуникације и екстерне послове корпорације НЦР Марија Живановић-Смит и генерални директор компаније НЦР за Србију и директор за маркетинг и спољне послове за Европу, Блиски исток и Африку Стефан Лазаревић.

Зграда кампуса ће заузимати површину од око 30.000 метара квадратних и имаће два нивоа испод земље за паркинг, приземље у коме ће се налазити малопродајни и угоститељски објекти и још седам спратова најсавременијег пословног простора.

У кампусу ће моћи да ради више од 4.200 људи.

При пројектовању кампуса предвиђено је коришћење најновијих технологија и модеран радни простор.

Имаће додатне садржаје потпут просторија за релаксацију.

НЦР корпорација је водећа компанија у области софтвера и пружања услуга у сектору финансија, малопродаје, угоститељства и телекомуникација.

Та корпорација има око 34.000 запослених и послује у 180 земаља.

Седиште НЦР-а је у Атланти, у америчкој држави Џорџија.

Како је раније објављено, кампус НЦР ће се налазити уз Железничку станицу Нови Београд.

НЦР у Србији послује већ осам година и запошљава тренутно више од 3.100 већином младих и талентованих људи, који се баве решавањем најразличитијих технолошких изазова и пружају подршку клијентима широм света.

У Новом Београду ће се налазити други кампус који амрички НЦР подиже негде у свету, а први је изграђен у Атланти.

Хејфорд: Добра инвестициона клима, али и одлични радници

„НЦР улаже у Србију због добре инвестиционе климе, али и одличних радника, поручио је данас председник и извршни директор те компаније Мајкл Хејфорд, на церемонији којом је обележен почетак изградње на Новом Београду најсавременијег технолошког кампуса НЦР-а у Европи.

Хејфорд је рекао да је канцеларија у Београду највећа њихова компанија у свету и да у Србији имају највише запослених, укључујући и кампус у Атланти.

"Мислим да ће то бити најлепша зграда коју имамо у свету. Биће одлично место за рад, али нас, као компанију, не чине наше зграде, већ људи", истакао је Хејфорд. 

Он је навео да НЦР улаже у Србију због одличне инвестиционе климе, али и радника, који су енергични, посвећени, имају одличну радну етику.

"Овде у Београду су наши људи", поручио је Хејфорд. 

Оперативни директор НЦР Овен Саливен рекао је данас да Срби имају победничку традицију, као на пример у кошарци, али да је тај дух препознао и код руковдства и код свих запоселних у НЦР у Србији. 

Како истиче, када је дошао у Србију био је импресиониран и квалитетом запослених и чињеницом да се у кол-центру говори на 17 језика, али и енергијом коју су запослени уложили.

"Срећи смо што смо дошли до ове тачке, добро је бити овде", рекао је он и додао да ће НЦР наставити да улаже у технологију.

"Надам се да ће то партнерстви наставити", закључио је Саливен.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести