Недимовић и Чохан о српској роби за индијско тржиште

БЕОГРАД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и амбасадорка Индије Нариндер Чохан договорили су данас да се у наредном периоду прецизно дефинишу области пољопривредне производње које могу да обезбеде пласман српске робе на индијско тржиште.
branislav nedimovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Како је наведено у саопштењу, Недимовић и Чохан су разговарали о могућностима за представљање српских пољопривредних производа попут воћа, поврћа и меса на предстојећем сајму Ворлдфуд Индија, који ће се одржати у новембру месецу. 

Министар је истакао да је Србија заинтересована за учешће на сајму, те да у том смислу и прихвата позив да посети сајам Ворлдфуд Индија. На састанку је договорено и да се посебно интензивирају разговори о инвестицијама водећих индијских компанија у области производње трактора и механизације.

У разговору је оцењено да би такве инвестиције у Србији биле од великог значаја не само за свеукупну привредну активност, већ и за мале пољопривреднике кроз већу доступност приступачних и квалитетних трактора и механизације.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести