Ненезић: Омогућити свима да раде уз поштовање мера

БЕОГРАД: У Србији се свим гранама привреде мора омогућити да раде уз поштовање мера у борби против пандемије, рекао је данас нови председавајући Социјално-економског савета (СЕС) и председник Удружења послодаваца Србије Милош Ненезић.
nenezic
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/nr
Он се заложио да медицински део Кризног штаба благовремено предлаже јасније мере и да пружи грађанима информације о томе која од вакцина како утиче, да би лакше донели праву одлуку за вакцинацију која је неопходна.
Сматра да се СЕС-у, у коме су представници државе, послодавци и синдикати, мора омогућити учешће у разговорима приликом планирања анти-пандемијских мера.
Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица СЕС-а Дарија Кисић Тепавчевић, рекла је да Кризни штаб има те информације о деловању вакцина и да су оне јавно доступне.
"Можемо нормално да живимо и радимо и без мера, ако би се сваки појединац савесно придржавао превентивних мера и тако спречио преношење вируса. Ту је кључ наше борбе", рекла је Кисић Тепавчевић и захвалила се Ненезићу што се залаже за вакцинацију.
Одговарајући на питања медија, она је истакла да седница Кризног штаба за борбу против пандемије није била ни заказана за данас.
Додала је да не зна када ће бити одржана, а да ће о сазивању седнице медији бити благовремено обавештени.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести